Tom De Sutter mogelijk naar 'droomploeg' AZ

Tom De Sutter mogelijk naar 'droomploeg' AZ

Tom De Sutter mogelijk naar 'droomploeg' AZ

Print
Cercle-spits Tom De Sutter lijkt zijn toptransfer beet te hebben. Het Nederlandse AZ Alkmaar zou opnieuw interesse hebben getoond in de belofteninternational. In tegenstelling tot afgelopen winsterstop staat De Sutter nu zelf ook erg positief tegenover een mogelijke overstap.

"AZ is een droom voor mij. Het is sportief en financieel een stap vooruit", zegt de 22-jarige Cercle Bruggespeler. Enkele maanden terug hengelde de Nederlandse subtopper ook al naar de diensten van het nieuwe talent, maar die koos er toen voor om bij zijn twee grote liefdes, zijn vriendin en Cercle, te blijven.

Kort daarna scheurde hij echter de kruisbanden van de rechterknie zodat hij noodgedwongen zes maanden langs de kant moest blijven. Tijdens zijn revalidatie bezocht hij de kaasstad, waarna hij zijn mening over de stad en de club moest bijstellen.

Verwacht wordt dat Cercle Brugge niet zwaar dwars gaat liggen. In november tekende De Sutter nog een contract tot 2012 bij de provincieclub. Een clausule in dat contract bepaalt wel dat de Balegemnaar kan vertrekken als zich een interessante club aandient. AZ zou de mooie som van drie miljoen euro veil hebben. Dat is echter een stuk minder dan de 8 miljoen euro die destijds genoemd werd.

Bij AZ zou De Sutter de spitsbroeder kunnen worden van zijn landgenoot Moussa Dembele en zal hij er ook Maarten Martens tegenkomen. Door zijn blessure zal hij deze zomer niet aan de bak komen op het Olympische voetbaltornooi.

Meer voetbalnieuws