"Hij zoekt elke week de grens"

De woede-uitbarsting van Michel Preud’homme richting Enzo Scifo deed het Belgisch voetbal even opschrikken, want zoiets zijn we niet gewoon.

ghouben

Toch is het geen alleenstaand geval, want de 49-jarige Luikenaar, uiterst minzaam en zelfs charmant in de dagelijkse omgang, durft rondom wedstrijden weleens vaker exploderen.

"Ik ben zó kalm, dat hou je niet voor mogelijk. Het was zowaar nog de titel van ons groot interview met Michel Preud’homme, amper tien dagen geleden". Wie de 49-jarige Luikenaar zondagavond naar Enzo Scifo zag stormen, zal zich wel achter de oren krabben.

En het is niet de eerste keer. Vorig seizoen in de bekerfinale werd hij naar de tribune gestuurd en gooide hij met een waterflesje naar het veld, dit seizoen vloog hij in Sint-Petersburg uit de neutrale zone en ook met de eigen spelers durft Preud’homme neus-en-neus staan.

Verschrikkelijk fanatiek

Als speler was Preud’homme ook al zo, herinnert Piet den Boer zich. “Ik ben niet verbaasd door zijn reactie van zondag, want Michel was als doelman ook al verschrikkelijk fanatiek”, weet zijn voormalig ploeggenoot bij KV Mechelen.

De grens

Hoewel het incident met Scifo nadien afgesloten werd met een handdruk, dringt de vraag zich op: heeft Preud’homme ditmaal de grens overschreden? “Michel weet altijd heel goed wat hij doet”, aldus Den Boer. ”Hij zoekt elke week de grens, zit daar altijd heel dicht tegenaan en zal nu, door de spanning in de titelstrijd, er weleens een klein stukje óver gaan.”

Meer voetbalnieuws