Geen Olympische Spelen voor geblesseerde Nicolas Lombaerts

Geen Olympische Spelen voor geblesseerde Nicolas Lombaerts

Geen Olympische Spelen voor geblesseerde Nicolas Lombaerts

Print
Rode Duivel Nicolas Lombaerts heeft een ernstige blessure opgelopen. Daarmee mist de linksachter zo goed als zeker het prestigieuze voetbaltornooi op de Olympische Spelen en komt er zo nieuwe een nieuwe episode in de jonge-talenten-in-de-lappenmand-soap.

Lombaerts scheurde maandag zijn kruisbanden van de linkerknie op training bij zijn club Sint-Petersburg. De 23-jarige ex-Gentspeler wacht zo hoogstwaarschijnlijk een operatie en een langdurige revalidatie van wel zes maanden.

Dat is een regelrechte ramp voor de viervoudige international die net voor een van de belangrijkste periodes van zijn nog prille carrière stond. Niet enkel mist hij het beloftentornooi met de jonge Duivels in Peking, ook zal hij niet meer mogen aandraven voor zijn club in het UEFA-cuptornooi. Sint-Petersburg verdedigt een 1-4 voorsprong tegen Bayer Leverkusen en is bijgevolg zo goed als geplaatst voor de halve finale.

Lombaerts was nog aan het revalideren van een knieblessure die hij opliep in het UEFA-cupduel tegen Villarreal. Hij schuwt in Het Nieuwsblad dan ook zijn frustratie niet over de beslissing van de ploegdokters. "Hadden ze nu maar eerder beslist om me te laten opereren, dan kon ik er sneller vanaf zijn. Nu ga ik alles missen."

Het Belgische beloftenteam lijkt nu al gehavend aan de start van het Olympische tornooi te zullen verschijnen. Eerder raakte al de jonge Cercle Brugge-spits Tom De Sutter langdurig geblesseerd.

Meer voetbalnieuws