'Geen vergiffenis voor wat onvergeeflijk is'

"Men vraagt geen vergiffenis voor wat onvergeeflijk is", zei Michel Fourniret voor het assisenhof in Charleville-Mézières tegen de moeder van Fabienne Leroy. De 20-jarige studente werd in 1988 door hem ontvoerd, verkracht en doodgeschoten. Monique Olivier wordt beschuldigd van medeplichtigheid.

ssimons

Hoofdbeklaagde Michel Fourniret hield ook maandag weer de lippen stijf op elkaar. Zijn echtgenote Monique Olivier minimaliseerde haar rol in de feiten. De moord op Fabienne Leroy is de tweede van de zeven doodslagen met verzwarende omstandigheden die Fourniret ten laste worden gelegd. In dit dossier wordt zijn echtgenote beschuldigd van medeplichtigheid aan de ontvoering, verkrachting en doodslag.

Vod

Fourniret erkende laconiek de feiten en herhaalde dat hij vindt dat in de akte van beschuldiging fouten staan. “Ik heb mijn mening over die vod, die de families niet vertelt wat ze moeten weten, geen jota veranderd”, aldus Fourniret.

In de namiddag probeerde een advocaat van de familie van het slachtoffer, meester Gérard Chemla (foto), toch de dialoog met de beklaagde aan te knopen door hem voor te stellen te antwoorden door te knikken met het hoofd.

Arts

Fabienne Leroy liep op 3 augustus 1988 stage in een bedrijf in Châlons-en-Champagne (Marne), toen ze op een parking benaderd werd door het koppel-Fourniret. Volgens de beschuldiging lokten de twee het meisje in de auto met de bewering dat ze een arts zochten voor de acht maanden zwangere Olivier. Op een afgelegen plaats werd het meisje verkracht en neergeschoten.