Knooppunt  E313-Ring in  2013 vernieuwd

Knooppunt E313-Ring in 2013 vernieuwd

Knooppunt E313-Ring in 2013 vernieuwd

Print
Antwerpen - Op korte termijn komen er beter zichtbare afslagstroken op de E313. Maandag werd ook duidelijk dat het knooppunt E313-Ring wordt vernieuwd. De nieuwe aansluiting is in 2013 klaar, samen met de Oosterweelverbinding.

Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg brengen deze week een dossier over kwelweg E313. De aftrap voor de reeks werd maandag in Herentals hoog in de lucht gegeven, door onder meer Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) en gouverneur Steve Stevaert (sp.a).

Oosterweelverbinding

Minister Crevits zei dat ze uitritten 1.500 meter vóór de afslag op het wegdek wil markeren. ”Plus, op lange termijn garandeert de vernieuwde verkeerswisselaar E313-Ring een betere doorstroming”, aldus de minister.

De aanleg ervan loopt samen met de Oosterweelverbinding, die meer verkeer moet slikken en dus files doet krimpen. Limburgs gouverneur Steve Stevaert pleit ook voor andere vervoersmodi. ”Zoals de uitbouw van de ’Alberthaven’ langs het kanaal. Dat kan via een samenwerking met de Antwerpse haven. Wij hebben nog industriegrond, zij hebben buitenlandse contacten. We ontwerpen een folder om dat aan te prijzen.”

Vandaag vindt u in de krant een uitgebreide bijlage over de E-313.

Bekijk ook ons Dossier E-313.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio