"Ik zag die container pas toen ik uitstapte"

Herenthoutenaar Raf Mans (38) ontsnapte op maandag 31 maart op miraculeuze wijze aan de dood. Bij een spectaculair ongeval op de A12 viel een oplegger op zijn Ford Focus.

ghouben

"Ik begrijp zelf niet goed hoe ik hier levend uitkwam", vertelt hij. "Die container zag ik pas wanneer ik uit de auto gestapt was."

"Wilde" truck

Mans reed vorige week via de A12 naar zijn werk bij BASF. Rond 6.55u moest hij plots uitwijken voor een wild manoeuvre van een trekker-oplegger. "Die chauffeur ging vol op de rem staan en zwenkte naar links", blikt de Herenthoutenaar terug. "Ik ging ook naar links en reed bewust de middenberm in. Ik hoopte dat ik veilig tot stilstand kon komen en niet op een verlichtingspaal zou knallen."

Boskes?

Wat er toen gebeurde, is voor Raf Mans niet helemaal duidelijk. "Die vrachtwagen zag ik niet komen. Ik hoorde lawaai en zag niets meer. Ik dacht dat ik in de boskes zat. Twee toegesnelde mensen konden mijn deur openen. Pas toen ik uitgestapt was, zag ik die container."

De Roemeense bestuurder van de trekker-oplegger raakte lichtgewond. Een Portugese trucker, ook betrokken bij het ongeval, liep zware verwondingen op.