Sekswerkers gaan vaker naar de dokter

Sekswerkers gaan vaker naar de dokter

Sekswerkers gaan vaker naar de dokter

Print
Vorig jaar kwamen 463 nieuwe sekswerkers, mannen en vrouwen die in de prostitutie zitten, langs bij het gezondheidscentrum Gh@ pro in het Schipperskwartier.

Veel van deze mensen hebben niet-medische vragen. Sommigen krijgen begeleiding bij het zoeken naar een job buiten de prostitutie, anderen hebben nood aan psycho-sociale hulp.

Stoppen?

Connect@, een onderdeel van het gezondheidscentrum, helpt mensen die uit de prostitutie willen stappen. ”Maar alleen als de sekswerker erom vraagt. Wij zullen nooit iemand aanzetten om ermee te stoppen.

Dat werkt niet en is ook niet onze belangrijkste bekommernis”, zegt Gh@pro-coördinator Anne Vercauteren. De gezondheid van sekswerkers is wel een prioriteit van Gh@pro.

”Dat is niet alleen van belang voor de mannen en de vrouwen in de sector, maar ook voor de samenleving. Sekswerkers zijn immers geen geïsoleerde groep”, zegt professor Pierre Van Damme, die aan Gh@pro verbonden is. Sinds het centrum in 1999 startte als proeproject, passeerden bijna 3.000 mannen en vrouwen. Ook illegale sekswerkers komen vaker op consultatie.

.

Nu in het nieuws