Metallica bist op Pukkelpop

De eerste officieel bevestigde Pukkelpop-naam is er meteen één van formaat. Op vrijdag 15 augustus laat Metallica de wei in Kiewit daveren als opwarmertje voor hun nieuwe cd die in de volksmond alvast ‘The Ninth’ wordt genoemd.

Het negende studioalbum van Metallica is een werk van lange adem. Het is al van 2003 geleden dat de metalband het tegenvallende ‘St.Anger’ op de markt bracht.

Al in 2006 verklapten de Metallicaleden dat ze met een nieuw studio-album bezig waren, maar tussendoor deed de band in 2006 al eens een ‘Escape from the Studio Tour’ en in 2007 een ‘Sick of the Studio Tour’, met een memorabel concert op de Werchterwei.

Rolling Stone

Volgens Rolling Stone Magazine zal ook de nieuwe plaat - de eerste met bassist Robert Trujillo- pas in de herfst het licht zien. Dus na de concerten op Pinkpop (vrijdag 30 mei) en Pukkelpop.

De nieuwe Metallica-plaat is de eerste die de band heeft opgenomen met producer Rick Rubin, die al meesterwerken afleverde voor Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys en Aerosmith.

Nu in het nieuws