Gemeentearbeiders verbouwen eigen stek

Buggenhout - In Buggenhout namen de gemeentearbeiders afgelopen weekend hun nieuwe stek aan de Beukenstraat 117 officieel in gebruik. Ze verbouwden zelf het pand dat de gemeente voor hen had gekocht en kunnen nu genieten van een moderne uitvalsbasis.
Het gemeentebestuur van Buggenhout rondde in de zomer van vorig jaar de aankoop van de gebouwen van het vroegere koelbedrijf ATS Technics af. Hiervoor telde het iets minder dan 800.000 euro neer.

”Deze gebouwen aan de Beukenstraat boden de ideale locatie voor onze technische diensten”, vertelt eerste schepen Geert Hermans (NCD). ”Aan de Bovendonkstraat zaten die veel te krap behuisd. De oude gebouwen voldeden ook niet meer aan de huidige normen, onder andere op santair vlak. Dit was een echte opportuniteit.”

Een dertigtal medewerkers van het gemeentebestuur vinden nu hun nieuwe thuis aan de Beukenstraat. Zij zijn alvast in hun nopjes. ”We kregen meteen inspraak bij de inrichting van het gebouw”, vertellen ze enthousiast. ”Ook de uitwerking ervan hebben we grotendeels met eigen middelen gedaan. Dat levert heel wat voldoening.”

Stemhokjes

In het nieuwe technisch centrum is plaats voor een schrijnwerkerij waar gemeentearbeiders bijvoorbeeld nieuwe deuren maken of herstellen. Op verkiezingen zijn ze ook voorbereid, want al het materiaal dat daarmee te maken heeft, staat in een afzonderlijk lokaal klaar per deelgemeente. Achteraan het terrein bevinden zich nog een loods voor de groendienst en een voor onder andere wegsignalisatie. ”Een magazijnier is verantwoorelijk voor het materiaal en beschikt over de sleutels van de gebouwen. Hij zorgt er ook meteen voor dat elke werknemer zijn gewassen werkkledij netjes in zijn kastje terugvindt”, vertelt werkleider Luc Verheyen. ”Ook de cafetaria hebben onze mensen zelf ingericht.”

Raf MOORTGAT

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio