Klokrally promoot jonge bands

Hamme - Acht beginnende Oost-Vlaamse muziekgroepen zijn geselecteerd voor de vierde editie van de Klokrally. Na twee voorrondes en een finale mag één van de deelnemende groepen op de affiche van Zogrock 2008. Dit jaarlijks festival vindt plaats op zaterdag 20 september.
Zogrock is een organisatie van Jeugdhuis ’t Klokhuis. “Aan de préselecties van deze vierde editie namen 25 beginnende Oost-Vlaamse groepen deel”, vertelt coördinator Eve De Wilde. “Het concours telt twee voorrondes op zaterdag 19 april en zaterdag 3 mei. De winnaar van elke voorronde krijgt een plaats in de finale, die op zaterdag 17 mei plaatsvindt. Alle finalisten ontvangen een geldprijs. Bovendien kiest een Zogrock-jury één groep die naast Belgian Asociality en Asethry op de affiche van Zogrock 2008 mag staan.”

Het opzet van dit initiatief is beginnende muziekgroepen breder bekend te maken. “Op 19 april tonen Canirepeed uit Zele, Terrapin uit Hamme/Dendermonde, The Fathern The Son&The holy Simon uit Dendermonde en Mod Air Collison uit Sint-Niklaas hun muzikaal talent. Op 3 mei is het de beurt aan Lost Kings uit Hamme, Winchester uit Sint-Pauwels/Sinaai, Skinny Pride uit Lokeren en Way uit Sint-Niklaas/Zwijndrecht.”

Dat de meest groepen nog maar één, twee of hooguit drie jaar samen muziek maken, is voor Eve De Wilde opvallend. “Canirepeed, een zevenkoppige skaband die de spits afbijt, ontstond pas vorige zomer. Terrapin werd in de vakantie 2006 opgericht maar het duurde maanden vooraleer ze zanger Robert Matthijs tegen het lijf liepen. In de zomer van 2007 bestormden ze voor het eerst een opnamestudio. Ook Mid Air Collision vond pas in de lente van 2006 de geschikte vocalist. Dit bewijst dat ’t Klokhuis met dit evenement de juiste doelgroep bereikt.”

Wim ONSELAERE
Klokrally 2008 op 19 april, 3 en 17 mei om 20u, Jeugdhuis ’t Klokhuis, De Ring 65, Hamme.
Tickets: 3, 4 en 5 euro. Info: 052-48.12.84

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio