Politie-inspecteur verdacht van verzekeringsfraude

Dendermonde - Een politie-inspecteur van de zone Erpe-Mere/Lede riskeert vier jaar cel omdat hij ervan wordt verdacht op grote schaal te hebben gefraudeerd met ongevalsaangiften. Samen met de man staan nog 15 medeverdachten terecht.

Volgens de openbare aanklager fraudeerden de voorlopig geschorste inspecteur T.D. (29) en F.V. (37) uit Deinze, G.V. (54) uit Haaltert, J.R. (40) uit Wetteren en R.D. (41) uit Aalst voor flink wat geld. Dat deden ze door ongevallen te ensceneren of na echt gebeurde aanrijdingen de schade groter te doen lijken dan de werkelijkheid. T.D. zorgde daarbij voor de vervalste processen-verbaal, de anderen leverden valse facturen van takeldiensten en valse attesten. Het gros van de andere beklaagden, waaronder ook de moeder van politieagent D.S., staan terecht omdat ze hun handtekening zetten onder valse aangiftes en zo het systeem draaiende hielden. Volgens hun raadslieden werden ze daartoe gedwongen door D.S. en F.V. Aan hen moesten ze ook de centen overhandigen die ze van de verzekering kregen.

De advocaat van agent T.D. stelde dat alle andere beklaagden de schuld zonder meer in de schoenen van zijn cliënt schoven. “Ja, hij heeft fouten gemaakt. Maar hij is lang niet de grote fraudeur waarvoor iedereen hem aanziet. Alleen, na zijn aanhouding in 2006 vonden alle andere verdachten het makkelijk om alles op hem te schuiven terwijl, zijn chefs en collega’s bij de politie nog alle vertrouwen in hem hebben.”

De zaak wordt voortgezet op 21 april.

RoVH

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio