Goeien Tijd komt terug

Brecht - Aan de Vaartdijk heropent De Goeien Tijd. Eigenaar Werner Van Looke (36) wordt bijgestaan door Dimitri Hendrickx (26) in de keuken en Mathias Van Dyck (23) in de zaal. De opening is gepland op vrijdag 25 april.
Werner Van Looke en Els Bastiaenen besloten twee jaar geleden hun zaak - brasserie De Goeien Tijd - te verhuren. Maar hun huurder legde een aantal maanden geleden de boeken neer. Werner start nu opnieuw met twee sterke krachten uit de streek. En niet de minsten. Dimitri Hendrickx uit Westmalle heeft na enkele tussenstations vier jaar ervaring opgedaan in restaurant Het Pomphuis in Antwerpen. Hij wordt de nieuwe chef-kok. Mathias Van Dyck uit Sint-Lenaarts leerde de stiel in De Gulden Coppe in Hoogstraten.

“Deze kans kon ik niet laten liggen”, vertelt Mathias. “We beginnen helemaal van nul. Hier kan ik me helemaal geven. Dit moet lukken. Het is een zaak waar een grote toekomst in zit. Er zijn 65 plaatsen binnen, het terras telt 120 plaatsen. We participeren mee in de zaak. Ik krijg hier de volledige verantwoordelijkheid over het restaurant. Dat maakt de uitdaging zo boeiend. Het zal niet meer De Goeien Tijd van vroeger zijn. Het is een volledig nieuwe start, een nieuw kindvriendelijk concept.”

Chef-kok

“Ik ken de Wekke al heel lang”, vertelt Dimitri. “Hier word ik chef-kok. Ik zal de keuken leiden. Met mijn ervaring zal dat wel lukken. Het zullen eenvoudige gerechten zijn die op een creatieve manier worden gebracht. Een keuken met seizoensgebonden gerechten die eerlijk zijn in prijs-kwaliteit. En Mathias ken ik nog van vroeger. We hebben samen op school gezeten in Hoogstraten. Dat zal zeker klikken. Hier kan ik werken voor mijn eigen naam. Daarom is de motivatie en de honger om te beginnen zo groot.”

De Goeien Tijd ligt vlak aan het Kempisch Kanaal aan brug 11. Het bruggetje over het kanaal brengt je bij café Trapke Op., het café dat Werner uitbaat. “Ik keek constant van achter mijn toog naar onze eigendom aan de overkant. Het deed me pijn te zien hoe de zaak achteruitging en dat uiteindelijk de boeken werden neergelegd. Met deze twee jonge, ambitieuze gasten moet en zal het lukken. Zelf zal ik het café blijven doen. Het zal pendelen worden over het bruggetje. Mathias en Dimitri participeren mee in de zaak. Ik ken hun kwaliteiten. Ze krijgen de volledige verantwoordelijkheid over respectievelijk de zaal en de keuken.”

Tom Vorsselmans
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio