Ziekenhuizen verhogen veiligheid

Antwerpen - Het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA) zet in het najaar 15,5 veiligheidsmedewerkers in om de veiligheid in de ziekenhuizen te verhogen. Zij treden vooral preventief op. Gemiddeld is er één incident per dag in een van de ZNA-ziekenhuizen.
ZNA-woordvoerster Renée Willems nuanceert het aantal agressiegevallen in de ziekenhuizen. “Dagelijks verzorgen we zo’n 6.000 patiënten op onze negen ziekenhuiscampussen”, zegt Willems. “Bovendien zijn sommige incidenten gekoppeld aan een ziektebeeld. Toch is er voldoende reden om veiligheidsmaatregelen te nemen. Onze patiënten verwachten een veilige omgeving.”

In het ziekenhuis Stuivenberg lopen ’s nachts en in het weekend al mensen rond van een bewakingsfirma. “Zij vragen de patiënten om hun deur te sluiten of om de spullen goed op te bergen. Zij controleren ook op mensen die niet in het ziekenhuis thuishoren.”

Ook de ziekenhuisgroep Gasthuiszusters Antwerpen wil twaalf veiligheidsstewards inzetten. Zij worden vooral op de spoedafdeling ingezet.

De stad Antwerpen, ZNA en de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling organiseren een voortraject voor veiligheidsmedewerkers in ziekenhuizen. De kandidaten worden na de opleiding tewerkgesteld bij ZNA. Het project past in het jongerenbanenplan. Er wordt gezocht naar jonge, werkzoekende kandidaten tussen 18 en 27 jaar.

SVW
Voortraject voor veiligheidsmedewerker in ziekenhuizen: vzw Vokans, 03.844.73.81, boom@vokans.be.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio