Inbrekers hebben het alweer gemunt op kantine

Merksem - De kantine van voetbalclub Merksem SC, in het Bouckenborghpark, kreeg zondag voor de vierde keer op anderhalve maand tijd inbrekers over de vloer. De verantwoordelijken worden stilaan moedeloos, maar kunnen weinig doen.
De Schotense politie pakte vorige week vier minderjarigen op. Dat kwartet had het onder meer driemaal gemunt op de kantine en het secretariaat van Merksem SC. Maar ook na de arrestaties kreeg de club ongewenste bezoekers over de vloer: zondagochtend was het opnieuw raak.

“Er verdween onder meer wat wisselgeld”, zegt voorzitter Michel Pradolini. “En we moeten alweer een nieuwe deur installeren. Dit was de vierde diefstal op anderhalve maand. Elk jaar is het vijf of zes keer prijs.”
Veel kan de club niet doen. Pradolini: “Een alarm is een mogelijkheid, maar dan moet er telkens iemand naar de kantine gaan en dat kost tijd. Een afsluiting kan niet, want onze twee terreinen liggen in een groenzone.”

Merksem SC wil op termijn zoveel mogelijk activiteiten concentreren in het Jef Mermansstadion aan de Terlindenhofstraat. Daar wil de club een kunstgrasveld aanleggen en er zijn ook plannen voor nieuwe kleedkamers en een multifunctionele ruimte. “De terreinen aan Bouckenborgh blijven we nodig hebben”, zegt de voorzitter. “Maar het secretariaat moet zeker verhuizen.”

PeDM

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio