Metteko zoekt vrijwilligers

Mechelen - Het Mechelse jeugdcentrum Metteko in de Zakstraat viert in mei zijn tweede verjaardag en pakt uit met een stevige affiche. Om de jeugd nog meer te betrekken, is de stad ook op zoek naar vrijwilligers die zelf activiteiten willen uitwerken. De jeugddienst startte gisteren, maandag met een promotoer langs scholen om het feest in de verf te zetten.
Nog tot midden april delen
medewerkers van de jeugd- en preventiedienst flyers en bananen uit om twee jaar Metteko aan te kondigen. “De bananen staan hierbij symbool voor de Metteko, een Mechels dialect voor aap. En laat het logo van het Jeugdcentrum nu net een aap zijn”, zegt jeugdconsulent Maartje Vanhaverbeke.

Tijdens het weekend van 16, 17 en 18 mei programmeert Metteko, dat zich richt op jongeren vanaf 16 jaar, een hele resem leuke activiteiten om zijn verjaardag te vieren. “Op vrijdag geven wij het startschot met een dj-wedstrijd en dj-sets van onder andere Buscemi en Sebastian Häld. Zaterdag kan iedereen deelnemen aan verschillende workshops, worden er films gedraaid en komen Hong Kong Dong en Tripoli optreden”, legt Vanhaverbeke uit. De festiviteiten sluiten zondag af met een jeugdcafé. Dan is onder andere stand-upcomedian Philippe Geubels, beter bekend als de Colruytman, een van de gasten.

“Mechelen heeft de ambitie om uit te groeien tot de meest kindvriendelijke stad in Vlaanderen, maar ook om een bruisende stad te worden voor alle jongeren. Jongeren moeten de kans krijgen zich ten volle te ontplooien in onze stad met een aangepast aanbod en voor elk wat wils. Metteko speelt hierbij een centrale rol als uitvalsbasis”, aldus schepen van Jeugd Caroline Gennez (sp.a).

Op dat elan van cultureel jongerencentrum wil Metteko doorgaan. Zo start na het weekend de uitbouw van een vrijwilligerswerking. Iedereen die graag iets wil organiseren, wordt warm opgeroepen langs te komen. “De jeugd kan in eigen beheer iets doen of in samenwerking met de jeugddienst. Bij samenwerking draagt de stad de kosten”, vertelt Gennez. JC Metteko wil ook tijdens de middagpauzes een pleisterplaats zijn voor het jonge volkje in de Dijlestad. “Terwijl jongeren hun boterhammen bij ons opeten, willen we hen een activiteit aanbieden en hopen we hen warm te maken voor onze vrijwilligerswerking of andere activiteiten”, besluit Maartje Vanhaverbeke.

Sven VAN HAEZENDONCK

www.metteko.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio