Bomenaar schrijft roman over alleenstaande vaders

Boom - De Boomse auteur Herman Wolf omschrijft zijn nieuwe roman www.alleenvader.com als een hilarisch verhaal over een vader, ex-man, vriend en potentiële minnaar. Het gaat over opvoeding, doe-het-zelven en de website www.alleenvader.com.
Herman Wolf (46) woont in Boom en bewaart naar eigen zeggen zijn diploma’s van leraar en criminoloog in een archiefkast en zweert bij de leerschool van het leven. Hij houdt van bruine cafés, plannen maken en zijn kroost. ”Ik ben met dit boek niet aan mijn proefstuk toe”, vertelt hij. ”Eerder schreef ik onder meer toneelstukken. Vanuit mijn werk als straathoekwerker, meestal met drugsjongeren, schreef ik voor het Fakkeltheater Smak, een stuk dat deze problematiek herkenbaar maakte voor jongeren.”

Het huidige boek kwam er na een belofte aan zijn dochter om een kinderboek te schrijven. ”Het is evenwel geen kinderboek geworden en het is ook niet autobiografisch. Ik gebruik mijn uitgangspositie wel als kapstok voor het verhaal”, zegt hij.

Hij zegt van zichzelf een ervaringsdeskundige te zijn op vlak van tieners en jongvolwassenen, maar noemt zichzelf zeker geen expert. ”Elke opvoeding en de kijk er op door de omgeving is anders. Opvoeden mag niet alleen inspanning maar moet vooral ontspanning zijn”, vertelt hij.

Het boek handelt over paps die een gewoon leventje lijkt te leiden met zijn tienerzoon en -dochter. Met veel liefde probeert hij zijn tieners groot te brengen. Maar paps houdt er nogal ongewone opvoedideeën op na. Dat zorgt voor amusante situaties maar ook voor irritatie bij zijn ex-vrouw. Toch dragen vader, zoon en dochter elkaar op handen en zorgen naar ieders kunnen voor elkaar. De gezellige sfeer thuis wordt evenwel verstoord wanneer een aantal vrouwen belangstelling voor paps begint te tonen.

JB


Het boek werd uitgegeven bij The House of Books, kost 14,90 euro en is te koop in de boekhandel.
www.alleenvader.com
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio