Wijn degusteren in voormalige varkensstal

“Het is een vreemd verhaal”, vertelt Anja. “Tijdens onze reis in Duitsland dronken wij lekkere wijntjes. Terug thuis, geraakten we daar niet over uitgepraat. We gingen hier op zoek naar Duitse wijnen, maar er was niet veel import en de Duitse wijnen hadden een negatief imago. Kris en ik besloten om zelf op prospectie te gaan en wijnen in te voeren.”

Na een strenge en vaak moeilijke selectie vonden Anja en Kris wijnbouwers met wie ze intens samenwerken. De twee kunnen zo wijn uit tien van de dertien belangrijkste Duitse wijngebieden aanbieden.

Missionarissen

“Wij nemen het als missionarissen op voor de Duitse wijnen”, zeggen Anja en Kris, die een drietal jaar geleden besloten om van hun hobby hun beroep te maken.

“Om ons nog meer te kunnen toeleggen op de wijnwereld, hebben we een droom waargemaakt: WinTraLog Wijnhoeve. Wij verzorgen degustaties, feestjes, arrangementen, cursussen en wijntrips.

“De voormalige varkensstal is nu onze exclusieve degustatieruimte waar mensen in alle rust een glaasje kunnen drinken. Er is keuze uit een 80-tal wijnen. Het assortiment varieert in functie van het seizoen.”

Elke eerste vrijdag van de maand vanaf 20u is er de Alles aan 1 euro-avond. “Op verzoek spelen wij ten dans. Eventueel kunnen wij ook voor vervoer of voor een BOB zorgen”, vertelt Anja.

WinTraLog Wijnhoeve kreeg het logo van Info-vriendelijke horeca van de Provincie Antwerpen. Je kunt er genieten van een glas wijn en dat koppelen aan een natuurbeleving want in de omgeving bevinden zich talrijke wandel- en fietspaden.

Op 17 en 18 mei wordt WinTraLog officieel geopend. Vanaf dan is de Wijnhoeve open van woensdag tot zondag en kan men op het terras ook genieten van snacks en streekgerechten.

Gaby WUYTS

WinTraLog Wijnhoeve, Ramselsestwg 182 in Ramsel, 0486-29.73.47 of 016-56.20.14.

www.wintralog.be

Wijn proeven in een oude

varkensstal, bij Anja en Kris Wintraecken uit Ramsel (Herselt) kan het.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio