ProTech geeft auto schoonheidskuur

Turnhout - Bij ProTech kan je auto een schoonheidsbehandeling ondergaan. Maar de winkel biedt ook onderhoudsproducten aan. Wat bestaat aan middeltjes voor een vrouwenhuid, vind je hier voor je auto.
ProTech Turnhout op de Guldensporenlei 14 is een moderne winkel met schoonmaakproducten voor velgen, lak en interieur. In een groot magazijn achter de winkel kun je je auto achterlaten. Daar behandelen Wendy Blockx, Gert Michiels en Rick Brouwer de wagens met ProTech.
“ProTech is een glansmiddel dat niet op siliconen gebaseerd is. Het laat dus geen vettige film achter die ten koste gaat van de glans”, legt Gert Michiels uit.

“ProTech smelt pas bij 270 graden Celsius. Je kan je auto dus achter glas in de zon laten staan. En door de gladheid na de behandeling kan het vuil zich niet hechten. Het wassen gaat veel vlotter.”

Het koppel had vroeger een carwash in Arendonk. “Daar kwamen veel Nederlanders over de vloer. In Nederland is ProTech veel meer ingeburgerd. Alle klanten waren er heel enthousiast over”, vertelt Wendy.

“Wij zijn dan naar ProTech Benelux gegaan, en zij hebben onze auto behandeld. Het was nog een nieuwe wagen, maar de glans was echt véél beter. We waren overtuigd om zelf met een winkel te beginnen.”
Het filiaal in Turnhout is de derde ProTech-winkel in België.
Een ProTech-behandeling duurt 1 dag en kost 600 tot 1.165 euro, afhankelijk van de ouderdom en het soort wagen.

“De meeste auto’s die wij behandelen, komen uit het hogere segment. Wij krijgen dus de mooiste wagens en dat maakt het werken aangenaam”, besluit Gert Michiels.

Marian MICHIELSEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio