Gemeente blijft vaag over plan binnengebied Witgoor

Het schepencollege van Dessel besliste om de gronden in het binnengebied Kloosterstraat, Meiplein en Kerkhofweg in Dessel-Witgoor aan te kopen, maar wil de plannen daarvoor nog niet bekendmaken. Door de mogelijke komst van een ontsluitingsweg over een gemeentelijk terrein dat Chiro Witgoor gebruikt, zorgt het dossier weer voor commotie.

De gemeenteraad discussieerde andermaal over de toekomst van het binnengebied. De gronden grenzen aan een gemeentelijk terrein dat Chiro Jowile Witgoor gebruikt.

Eerst was er sprake van de inplanting van bejaardenwoningen. De toegangsweg moest dan over het terrein dat de jeugdbeweging gebruikt.

De Desselse oppositie verzette zich tegen de plannen. Tijdens de laatste gemeenteraad vroeg Michel Meeus (CD&V) om te stemmen over het voorstel om het binnengebied te bestemmen als speelbos en geen ontsluiting langs Chiro Witgoor te plannen. De N-VA ging niet akkoord.

”Het bestuur wil zich niet vastpinnen op één mogelijkheid. Er zijn meerdere opties. Bejaardenwoningen komen er voorlopig niet”, aldus schepen Flor Van Noppen (N-VA).

WVdB

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio