Jeugdraad vraagt plakpalen voor affiches

De jeugdraad van Rijkevorsel voerde voor het begin van de gemeenteraad actie op het gemeentehuis. De jongeren hingen een deel van het gemeentehuis vol affiches bij gebrek aan plakpalen. De gemeente beloofde beterschap.

”Sorry, maar we vonden geen plakpalen om onze affiches aan op te hangen”, luidde de boodschap die de gemeenteraadsleden voorgeschoteld kregen. De jongeren hadden de inkomhal en de raadzaal van het gemeentehuis goed vol gehangen met affiches van fuiven van de komende weken. De jeugdraad bracht in oktober 2007 advies uit om langs de invalswegen affichepalen te plaatsen. Begin april 2008 is van die palen nog geen spoor te bekennen.

”We plakken met het jeugdhuis affiches in heel de Kempen”, zegt Thomas Abelshausen van jeugdhuis Spiraal. ”In Rijkevorsel zelf zijn jammer genoeg nog geen plakpalen te bespeuren. Deze affichepalen zijn de perfecte manier om jongeren te overtuigen dat ze veilig onder hun eigen kerktoren kunnen uitgaan.”

Schepen van Jeugd Lizette Keysers (SNR) beloofde tijdens de gemeenteraad dat de gemeente de plakpalen installeert. ”We beginnen met twee palen, een in Sint-Jozef en eentje in het centrum. Later kunnen we misschien plakpalen bijplaatsen”, reageerde de schepen.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio