Kasterlee telt 160 grote lottowinnaars

Heel wat mensen ging maandagochtend bijzonder goedgemutst de krant halen. Door gezamenlijk deel te nemen aan de lotto rijfden ze zaterdag ruim anderhalf miljoen euro binnen. Gedeeld door de 160 deelnemers geeft dat 9.522 euro per persoon. “Dit systeem geeft meer kans”, zegt de uitbater.

De lottotrekking van afgelopen zaterdag kende twee winnaars, die met zes juiste kruisjes elk in één klap dik anderhalf miljoen euro rijker werden. Een van die twee gelukkigen zijn er in feite 160. Het zijn allemaal klanten van dagbladhandel Paper-Shop op de Kastelse Markt.

Uitbater Tony Keustermans nam in 2006 twee krantenwinkels in het hartje van het pompoendorp over. Na wat verbouwingen opende hij de hernieuwde zaak op de Markt. “Sinds die opening ben ik gestart met het spelen via winkelpotten”, zegt de krantenboer. “Eerst met Euromillions, later met de gewone lotto. Sinds kort spelen we ook met Keno.”

De deelnemers spelen voor vijf euro per week op de lotto en voor tien euro op Euromil­lions. Met de winst van zaterdag strijkt ieder van de 160 inschrijvers 9.522 euro op. Zeker een fraai bedrag, maar als we mochten kiezen voor anderhalf miljoen...

Statistiek

“Dat is natuurlijk waar, maar toch maak je statistisch veel meer kans op winst door in groep te spelen dan alleen”, verdedigt Tony Keustermans zijn systeem. “Met een wekelijkse inzet van 800 euro kunnen we gewoon veel meer formulieren tegelijk invullen.

Tot nu toe winnen de deelnemers elke maand meer dan ze in de pot hebben gestopt.”

Deelnemers kunnen ook wekelijks op de website van Paper­-Shop terecht. “Elke krantenhandelaar speelt met winkelpotten, maar onze website is uniek. Spelen via de webstek kan niet, maar onze klanten kunnen er wel de trekking en eventuele winst controleren.”

Tony Keustermans nam recent ook een krantenwinkel in de Turnhoutse Parkwijk over. Die moet in mei de deuren heropenen. “Ik ga er uiteraard ook met winkelpotten spelen. Geïnteresseerde Turnhoutenaars kunnen zich nu al inschrijven.”

Hans OTTEN

www.paper-shop.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio