Herentals schrijft nabestaanden zelf aan

Herentals - De stedelijke diensten van Herentals gaan alle families van wie vorige week een graf beschadigd is zelf aanschrijven. Het gaat om een lijst van een tachtigtal afzonderlijke gevallen. De families van de drie jonge daders of hun verzekering moeten voor de eventuele kosten opdraaien.
De inventaris van de stad Herentals telt 59 graven die door drie minderjarige vandalen vorige week beschadigd zijn. Dat gaat van kleine ornamenten die afgebroken werden tot zware grafstenen die omver werden geduwd. Bij de politie Neteland liep over ongeveer een derde van deze gevallen een officiële aangifte binnen.

“De stad Herentals gaat nu alle betrokken families op de inventaris persoonlijk aanschrijven”, zegt commissaris Dirk Van Peer van de politieregio Neteland. “Daarin worden ze ook op de hoogte gebracht dat ze bij ons aangifte kunnen doen om de schade te verhalen.”

De ouders van de drie minderjarige daders moeten voor die kosten opdraaien. De jongeren verschijnen binnenkort voor de jeugdrechter voor het vandalisme op de begraafplaats. Twee van hen kwamen eerder al met de politie in aanraking. Zij namen de derde mee op sleeptouw.

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio