Kleuters palmen twee nieuwe klasjes in

De gemeentelijke basisschool in de Schoolstraat in Beerse heeft twee nieuwe kleuterklassen in gebruik genomen. In de klassen voor de vierjarigen kunnen in totaal zestig kleuters terecht.

Na enkele jaren hard werken heeft de school maandag de nieuwe kleuterklassen officieel ingepalmd. De twee klassen zijn uitgebreid in oppervlakte en volledig vernieuwd. Een deel van de kleuters zat tot voor kort in containerklasjes. Die containers zijn verdwenen. Op de plaats waar de containers stonden, verschijnt een moestuin met een boomgaard.

”We hebben nieuwe klasjes van elk tachtig vierkante meter groot met een tussenverdieping. De klasjes hebben een apart sanitair blok”, zegt Inge Dries, directrice van de basisschool in de Schoolstraat. ”Door deze uitbreiding hebben de kleuters meer ruimte om te spelen. In elke klas kunnen dertig kleuters terecht. Momenteel zitten in elke klas twintig kleuters. De nieuwe klassen zijn een luxe voor hen.”

De hele kleuterschool telt in totaal 150 kleuters, onderverdeeld in zeven klasjes. De kleuterschool is ook uitgerust met een pas aangelegde voortuin langs de kant van de Schoolstraat. De voortuin met een plataanboom kan dienen als zithoek.

Het gemeentebestuur investeerde in totaal 390.000 euro in de vernieuwde kleuterklassen. De gemeente pompte twee jaar geleden ook al 200.000 euro in de vernieuwing van de speelplaats van de school in de Schoolstraat.

Bart VAN DEN LANGENBERGH

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio