Markt zit halve dag zonder water

Door werkzaamheden van Pidpa in de Kerkstraat kwam een deel van de Herentalse Markt maandagochtend tijdelijk zonder water te zitten. De bewoners en ondernemers waren wel vooraf van de afsluiting op de hoogte gebracht, zodat ze maatregelen konden nemen.

Drinkwatermaatschappij Pidpa voert nog tot het einde van deze maand werkzaamheden uit in de Kerkstraat in Herentals. Voor die operatie moest de watertoevoer maandag tijdelijk worden afgesloten. Alle huizen, winkels en horecazaken op de Markt kregen vooraf een briefje in de bus dat er tussen 9u en 16u geen water uit de kraan zou komen.

“Gelukkig duurde de hinder maar tot zowat 12.30u op de middag”, klinkt het bij De Posterijen op het marktplein. “We hadden uiteraard onze voorzorgsmaatregelen genomen. We hebben zondag zoveel mogelijk emmers en kookpotten met water gevuld. Die gebruikten we dan om af te wassen en vooral om te koken in de keuken. Aan één ding hadden we niet gedacht, de toiletten. Omdat we maar tijdelijk zonder water zaten, bleef de hinder daar toch ook beperkt.”

Bovendien bleek maar een deel van het plein last te hebben van de waterstop. In café Den Beiaard, nauwelijks enkele huisnummers van De Posterijen verwijderd, ondervonden ze maandag helemaal geen hinder.

HO

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio