Ruzie op voetbalfuif loopt fataal af

Grobbendonk - Op een fuif van voetbalclub KFC Grobbendonk in Pulle (Zandhoven) in januari 2006 werd een dronken klant buitengezet. Tijdens een schermutseling kwam de 28-jarige man uit Hulshout ten val. Hij overleed enkele dagen later. Twee beklaagden riskeren twee jaar cel, maar ontkennen voor de rechtbank dat zij de fatale val veroorzaakten.
In café Het Anker in de Torenstraat in Pulle richtte de reservenploeg van KFC Grobbendonk op 22 januari 2006 een fuif in. Een dronken Stijn D.K. uit Hulshout zorgde blijkbaar voor heibel. Nadat hij een eerste keer was buitengezet, kwam hij de zaal opnieuw in. Daarop begeleidde Rudy V. (33), die alles mee organiseerde, hem weer naar buiten waar hij zijn woedde uitte.

Rudy V. zei voor de rechtbank dat hij neus aan neus stond met de bezoeker en dat hij hem tot rust aanmaande. Maar Davy V.B. (23) verklaarde net als getuigen dat Rudy de bezoeker twee kopstoten gaf. Davy V.B. gaf toe dat hij Stijn daarna een duw gaf waardoor die als een plank achterover viel. Het slachtoffer bloedde uit zijn oor en werd overgebracht naar het UZA in Wilrijk. Daar overleed hij op 2 februari 2006 ten gevolge van een schedelbreuk.

Volgens het parket en de nabestaanden zijn de twee mannen verantwoordelijk voor het overlijden. Zij riskeren twee jaar, waarvan de helft effectief en 1.100 euro boete. De verdediging ontkent het oorzakelijk verband tussen de kopstoten, de duw en het overlijden. Zij pleitten de vrijspraak. Een vonnis volgt op 5 mei.

SdK
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio