Bouw shoppingpark aan Van De Ven start dit jaar

Olen - Zoals de kaarten nu liggen, gaat de bouw van het nieuwe shoppingpark op de site Van De Ven in Olen dit jaar van start. De herinrichting van de kruispunten wordt nog in de juiste vorm gegoten.
Er lijkt nu toch stilaan schot te komen in de bouw van het nieuwe shoppingpark. ”We hebben nog overleg gehad met bouwheer Intervest Retail”, zegt burgemeester Marcel Bellens (CD&V). ”De directie geeft groen licht om de bouwwerkzaamheden te starten. Alle klachten zijn van de baan. Bovendien zijn alle bouwvergunningen in orde en nog steeds geldig. Volgens de planning van Intervest zelf zouden de werkzaamheden voor nieuwjaar van start gaan.”

In een eerste fase wordt de rechterkant met de dieren-, vloerbekleding- en CD-winkel aangepakt. Het Olense gemeentebestuur heeft de voorbije weken nog overlegd met de investeerders. Daarbij werd vooral de weginfrastructuur op tafel gelegd.

”We gaan nu dieper in op de herinrichting van de kruispunten Neerbuul en Moleneinde”, vervolgt de Olense burgemeester. ”Daarvoor moeten nog wel bouwvergunningen afgeleverd worden. Onze verkeersraad krijgt hierover haar zeg nog.”

Invalswegen

Intervest Retail staat in voor de betaling van de herinrichting van deze verkeersaders. Mocht Olen zelf nog bijkomende wijzigingen of verbeteringen toevoegen aan de invalswegen, moet de gemeente ongetwijfeld zelf voor een stuk tussenkomen.

Rudi VAN HOUDT
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio