Storm en sneeuw niet inspirerend voor paasweekend aan zee

De toeristische sector aan de kust noemt het paasweekend geen hoogvlieger. "Storm en sneeuw zijn niet echt inspirerend voor een verblijf aan zee", zegt directeur André Desmidt van Toerisme Knokke-Heist. "Doorgaans is een paasweekend een topper met volle hotels. Dit jaar waren er zelfs annuleringen."

Belga

"Het was een matig weekend en zeker geen topper", evalueert Desmidt. "Er was slecht weer aangekondigd en ditmaal zaten de voorspellers er echt op. Het weer had een remmend effect waardoor er voor het eerst in jaren hotelkamers vrij waren. Bij de restaurants zorgde de sneeuw voor enkele annuleringen."

De hotels missen met het paasweekend een goede seizoenstart. De sneeuw zorgde niet voor extra volk. "Wie laat boekt, koos voor de sneeuw in de Ardennen", weet directeur Desmidt. "De enigen die konden profiteren van de regen- en sneeuwbuien waren de tearooms. De wandelaars liepen er regelmatig binnen om te schuilen. Dat zorgde voor een goede afwisseling van klanten. Dat is interessant voor de omzet. Al is zonnig weer met open terrassen veel voordeliger."

De kust wacht nu op de zon. Hopelijk zal die tijdens de tweede week van de paasvakantie van de partij zijn.