"Federer had klierkoorts, maar is opnieuw fit"

De Zwitserse tennisser Roger Federer, het nummer een op de wereldranglijst, heeft eerder dit jaar te kampen gehad met klierkoorts, maar is nu opnieuw fit en kan trainen. Dat maakte de New York Times zaterdag bekend.

Belga

BR>

Volgens de krant ontdekte de 26-jarige Federer de ziekte tijdens medisch onderzoek in Zwitserland en Dubai. De klierkoorts kan een reden geweest zijn voor de nederlagen van de Zwitser in de halve finales van de Australian Open (tegen de Serviër Novak Djokovic) en in de eerste ronde van het toernooi van Dubai van afgelopen week (tegen de Schot Andy Murray).

"De dokters zeiden me dat ik minstens zes weken klierkoorts had. Toen ik dat hoorde, was ik nog blijer dat ik de halve finales van de Australian Open gehaald had. Had een dokter dat toen vastgesteld, had ik waarschijnlijk niet mogen spelen", verklaarde Federer aan de New York Times.

Federer liet zich onderzoeken nadat hij in februari een derde keer ziek werd op een paar weken tijd. "Ik voelde me de ene dag uitstekend, en de andere enorm slecht. Toen besefte ik dat er iets scheelde en dat ik me moest laten onderzoeken. Ik verloor veel van mijn fitheid en daardoor raakte ik moeilijk op dreef. Ik kon amper trainen", aldus de Zwitser.

De tennisser, die sinds 2 februari 2004 de wereldranglijst aanvoert, ziet zijn naaste concurrenten, de Spanjaard Rafael Nadal en de Serviër Novak Djokovic wel naderen op de ATP-ranking.