Jos Verstappen gaat Le Mans rijden

Print
Jos Verstappen neemt in 2008 deel aan de 24-uursrace van Le Mans. De Nederlands-Limburger zal in een Porsche RS Spyder voor het eerst te zien zijn op het Circuit de la Sarthe. Daarnaast rijdt hij - als voorbereiding op de 24 uur - samen met zijn teamgenoten Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn de 1000 kilometerraces van de Le Mans Series. Verstappen zette gisteren zijn handtekening onder een contract bij het team VM Motorsport by Equipe Verschuur dat uitkomt in de LMP2-klasse.
Met de overstap verbreekt Verstappen een racestilte van ruim anderhalf jaar. De zogenaamde langeafstandsraces zullen de nodige aanpassing met zich meebrengen voor de voormalig Formule 1-coureur. "Ik moet nog veel leren in deze raceklasse, maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Vooral de 24 uur van Le Mans wordt een grote uitdaging voor me. Ik ben dat soort lange wedstrijden niet gewend. Ik moet dan ook conditioneel en fysiek helemaal top zijn als het begint."

De 35-jarige coureur uit Montfort kampte met nekklachten, maar werd daar met succes aan geopereerd begin deze maand. Verstappen is daarom klaar voor een nieuwe stap en verwacht veel van Le Mans. "Als ik in zo'n project stap dan ga ik alleen maar om te winnen. Met deze auto kan dat. De Porsche heeft veel in zijn mars. De auto heeft dit jaar in Amerika laten zien dat hij het hoge niveau aankan. Ook het team werkt professioneel. Als dat niet zo zou zijn, was ik er nooit aan begonnen", aldus Verstappen.

Het team zal vanaf februari starten met een uitgebreide testcampagne in Frankrijk. Daarna staan er vijf races van de Le Mans Series in Spanje, Italië, België, Duitsland en Groot-Brittannië op het programma. Hierbij kunnen andere teams zich in de kijker rijden bij de organisatie van Le Mans. Voor Verstappen zijn deze wedstrijden puur een voorbereiding, aangezien zijn team al zeker is van een ticket voor de 24 uur.

"Die races zijn belangrijk voor ons om goed aan de start te komen in juni. Ik moet aan de auto gaan wennen. Le Mans is de race waar het bij mij het komend jaar allemaal om draait." Eerder dit jaar gaf Verstappen nog te kennen een eventuele stap in de Amerikaanse tegenhanger van de Formule I de Champ Car te zetten. "Dit is nog altijd een optie voor mij. Er zijn gesprekken geweest, maar als je de kans krijgt om Le Mans te rijden, dan moet je die pakken. Dat is namelijk uniek", aldus Verstappen.
Meer sportnieuws