GP van België motorcross misschien toch in Namen

De kans bestaat dat de Belgische Grote prijs motorcross ook in 2008 toch op de Naamse Citadelle zal betwist worden. Dat meldt Eric Geboers, die tot 2011 de rechten van de Belgische GP in handen heeft.

Belga

Vrijdag was er een belangrijke vergadering op het kabinet van Waals minister van Sport Michel Daerden. Zowel de minister als Geboers waren erg positief over deze bijeenkomst. "Als iedereen doet wat hij heeft beloofd zal de Grote prijs volgend seizoen opnieuw op de Citadelle worden betwist", zegt Geboers. "De kansen liggen opnieuw vrij goed en uiteindelijk moeten we de beslissing pas eind januari nemen. Het laatste congres is op 12 februari en daar wordt ook de kalender definitief, al moet die niet verandert worden, want op de huidige staat nog steeds Namen. We mogen niet vergeten als we tot een overeenkomst komen het over een verlenging van een bestaande vergunning gaat en niet om een nieuwe vergunning."

Eric Geboers onderstreepte dat Pierre Chonquerez, voorzitter van MX Namen Events, zich enorm inspant om alsnog de Grote Prijs in Namen te houden.

Vorige maand deelde Namur MX Events mee dat de Grote Prijs van België niet in Namen georganiseerd zou worden. De 76-jarige Pierre Chonquerez verklaarde dat hij omwille van zijn leeftijd en zijn gezondheidstoestand de handdoek in de ring gooide en de andere leden van de vzw wilden niet voortwerken zonder hem.

De GP van België, die op 3 augustus 2008 gereden wordt, is de 12e van 15 WK-manches.