Portugese organisatie gaat factuur Dakar 2008 aanbieden aan ASO

De organisatoren van het Portugese deel van de Rally naar Dakar gaan de kosten die de annulering van de rally met zich meebracht aanbieden aan de Amaury Sport Organisation (ASO).

Belga

"Volgende week zal de factuur aangeboden worden aan het ASO", aldus Joao Lagos, de Portugese organisator van Dakar-2008. "Ik heb geen enkele verantwoordelijkheid. Ik ben hier enkel in de rol van tussenpersoon. Ik was een goed partner voor de Portugese markt in een project van een Franse groep. Dit project werd plots opgeblazen door een beslissing die niet van onze kant kwam, dus is het aan hen om dit terug te betalen. Alle huwelijken kennen een einde, maar dat heeft een prijs en impliceert kosten. De rijkste partner betaalt. In dit geval moet er voor ons een compensatie zijn en zullen we moeten onderhandelen."

Portugal verzorgt de start van de rally sinds 2006. Lagos staat wel niet weigerachtig tegenover een verdere samenwerking. Voor de editie van 2009 zou Lagos de start van de rally graag zien plaatsvinden in Lissabon.