Loix leider na dag 1 East Belgian Rally

Freddy Loix (Peugeot S2000) staat na de eerste dag aan de leiding in de East Belgian Rally, de openingswedstrijd van het Belgisch kampioenschap. Loix won zaterdag zes van de twaalf klassementsritten en heeft 1:36 voor op Patrick Snijers (Porsche 911 GT3), die twee ritten won. Kurt Heckers (Mitsubishi Evo VIII) is op 2:31 derde.

Belga

Voor de start werd zaterdagochtend een minuut stilte ter nagedachtenis van de verongelukte Hans Goudezeune in acht genomen. Freddy Loix, de buurman van Goudezeune in Frankrijk, startte met een zwarte rouwband. Een gebaar dat navolging kreeg bij het volledige Peugeot team, van de mecaniciens tot de catering. Kris Princen won de eerste drie klassementsritten en nam meteen de leiding. Maar in de vierde klassementsrit ging het mis.

"Op een kruispunt zijn we verrast door een wip in de weg", verklaart Princen. "De snelheid was goed en ik reed op de goede lijn, maar ik werd verrast. We hadden die wip niet opgemerkt tijdens de verkenningen. We zijn met de neus de gracht ingedoken. Daarbij zijn we over kop gegaan. De auto is fel beschadigd, maar de rolkooi en het chassis zijn intact, zodat we zondag kunnen herstarten. De wagen is goed, maar het is een hele aanpassing in vergelijking met de Renault Clio waarmee ik vorig jaar reed. Daarom wil ik zondag kilometers maken in het vooruitzicht van de volgende wedstrijden."

Door de crash van Princen werd de vierde klassementsrit geannuleerd.

Zondag moeten de rijders nog eens acht ritten afwerken. De wedstrijd eindigt omstreeks 16u30.