Freddy Loix wint East Belgian Rally

Freddy Loix heeft de East Belgian Rally, de opvolger van de Boucles de Spa, gewonnen. Loix won acht van de twintig klassementsritten.

Belga

BR>

In de eerste manche om het Belgisch kampioenschap was de 37-jarige Loix met zijn Peugeot S2000 1:56.9 sneller dan de Mitshubishi van Kurt Heckters. Patrick Snijers moest zondag een plaatsje vrijgeven en werd in zijn Porsche derde op 2:27.0. Marc Duez werd vierde, Chris Van Woensel vijfde.

Op het podium werd de champagne achterwege gehouden. De rally was zaterdag ook al met een minuut stilte gestart ter nagedachtenis van Hans Goudezeune. De ingenieur van Larry Cols kwam vorige week om het leven in een ongeluk waarbij Cols zwaar gewond werd. Loix reed met een rouwband.

"Technisch en tactisch gezien was het geen moeilijke rally, mentaal wel", sprak Loix na afloop. "We zouden hier eigenlijk tegen elkaar hebben gereden, we keken ernaar uit, zowel zij als wij. Ik werd er heel het weekend mee geconfronteerd. Dat was dan ook niet het meest plezante. Ik denk dat bezig blijven de beste therapie was om het wat aan de kant te zetten", aldus Loix.

Voor Freddy Loix was het de eerste zege sinds de TAC Rally van april 2007.