Giants krijgen pak rammel van Aalstar

Als de Antwerp Giants hun kansen op de play-offs niet helemaal wilden vergooien, moesten ze van rechtstreekse concurrent Aalstar winnen. Een opdracht dat voor een zwak Antwerpen onmogelijk was. Na een verschrikkelijk eerste kwart waren de Giants heel de match op achtervolgen aangewezen.

De Giants kregen in de openingsfase geen bal door de ring en zagen Aalstar met driepunters van Lojeski uitlopen naar 11-1. De Antwerpenaren werden compleet weggespeeld en stonden na het eerste kwart reeds 28-7 in het krijt. Aalstar was minder geconcentreerd in het tweede kwart waardoor een beter spelend Antwerpen de kloof kon verkleinen tot 33-21. Lamot zorgde met een driepunter er zelfs voor dat de Giants onder de 10 punten kwamen, 39-31. Lojeski en Cantrell lieten evenwel niet begaan en zetten de 44-33 russtand op het bord.

Een onhoudbare Lojeski bleef ook na de pauze scoren en zorgde voor 57-42. De Aalstenaar verdween echter met foutenlast naar de bank en de Giants kropen terug tot 59-53. Ondanks weerwerk van Toya, breidde Aalstar hun voorsprong langs Haynes en Huffman evenwel terug uit, 72-56. De Antwerpenaren waren leeggespeeld en de thuisploeg kon de match rustig uitspelen.

AALSTAR: Huffman 16, Haynes 7, Gonzales 5, Cantrell 14, Lojeski 27, Foucart 0, Stokes 6, Kalut 3, Poole 2, De Bel 10.

bsouffreau

BR />

ANTWERP GIANTS:

Sekularac 5, Ubaka 8, Sears 13, Lamot 9, Sergeant 2, Gay 8, Lichodzijewski 12, Oudendag 0, Toya 15.