Telindus Oostende schaft zich een vliegtuig aan

Print
Basketbalclub Telindus Oostende toont zich erg ambitieus: de eersteklasser wil in de komende jaren doorstoten naar de Europese subtop en heeft zich met dat doel voor ogen alvast een eigen vliegtuig aangeschaft.

"We hebben een succesvol Europees seizoen achter de rug. De komende jaren willen we graag altijd de eindronde van de ULEB Cup of Euroleague halen, maar alleen al de reizen zullen ons een flinke duit kosten.

De soms moeilijke en erg dure verplaatsingen naar de vroegere Oostbloklanden speelden een rol in onze beslissing om zelf een vliegtuig aan te kopen, maar een samenwerkingsakkoord met de Oostende touroperator Jetair gaf uiteindelijk de doorslag", vertelt Francis Volckaert van Telindus Oostende.

"Het vliegtuig zal worden ingezet bij al onze Europese verplaatsingen. Buiten die periodes zal het toestel worden gebruikt door Jetair."

Het toestel landt dinsdag om 13u00 een eerste keer op de luchthaven van Oostende, waar het zijn thuisbasis zal hebben. Een uurtje later organiseert de club voor zijn abonnement- en seathouders een bezoek.

Meer sportnieuws