Bert Scheirlinckx wint Dwars door het Hageland

Bert Scheirlinckx (Landbouwkrediet) heeft maandag Dwars door het Hageland gewonnen. Na 180 kilometer met start en aankomst in Aarschot had hij op de slotklim een voorsprong van 16 seconden op de Nederlander Louis Westra. Nico Symens werd op 37 seconden derde. Dave Bruylandts, de winnaar van vorig jaar, moest deze keer met de vijfde plaats vrede nemen.

Belga

Al na 20 kilometer wedstrijd waagden acht renners een eerste aanval. Zij werden voor het einde van de grote ronde weer bijgehaald. Iets over halfweg ontstond er een kopgroep van 17 renners. Naarmate de wedstrijd vorderde stapten meer renners uit de koers en werd de kopgroep herleid tot acht renners: Stijn Ennekens, Dave Bruylandts, de Nederlanders Hans Blokx en Louis Westra, Bert Scheirlinckx, Ian Standaert en Dirk Bellemaekers.

Net voor het ingaan van de laatste plaatselijke ronde wisten Bert Scheirlinckx en Louis Westra hun kompanen te verschalken. Ze wisten een maximale voorsprong op te bouwen van iets meer dan een minuut. Toen hun voorsprong sterk geslonken was ging Bert Scheirlinckx er op 2 klilometer van de streep alleen vandoor.