Kurt-Asle Arvesen wint E3-Prijs, Van Avermaet derde

Kurt-Asle Arvesen heeft de E3-Prijs in Harelbeke gewonnen. Hij haalde het met enkele seconden voorsprong op de Duitser David Kopp. Onze landgenoot Greg Van Avermaet werd derde.

pirombouts

BR>

In een vroege vlucht zaten vijf Belgen: Kuyckx, Neyens, Vandewalle, Steegmans en Van Avermaet. Alleen die laatste twee speelden een rol van betekenis: Steegmans, wonderbaarlijk hersteld van zijn val in Dwars door Vlaanderen en Greg Van Avermaet, aan het wie het niet te zien was dat hij door ziekte de openingskoersen moest missen.

Steegmans woekerde met zijn krachten, Van Avermaet deed het aanvankelijk vrij economisch. Dat liet zich zien in de finale: Steegmans werd er afgereden, Van Avermaet speelde mee tot op één kilometer van de streep.

Meest beklijvend moment uit de wedstrijd was wel de demarrage van Tom Boonen net voor de kasseien op de Taaienberg na 147 km. Een machtige sprong was het, die enkel kon beantwoord worden door een oersterke Cancelarra, maar niet door de wanhopig wegfladderende Flecha.

Boonen en Cancellara werkten goed samen en knabbelden seconde na seconde af van de bijna vier minuten achterstand op de vroege vluchters. Het leek er ook op dat Tom en zijn compaan de slag zouden winnen., maar alhoewel het kopgroepje helemaal uiteen viel en tot zes man zou herleid worden, viel het daar ook nooit stil.

Er werd verwoed voor iedere meter geknokt en Boonen-Cancelarra kregen het alsmaar moeilijker om het gat te dichten. Op 20 kilometer van de streep waren ze weliswaar genaderd tot op 30 seconden, maar dan bleven ze wat haperen. Toen Cancellara vervolgens de kaart trok van zijn ploegmakkers die vooraan reden, werd het duidelijk dat Boonen geen vijfde opeenvolgende zege zou behalen.

Vooran probeerden eerst Thomas Voeckler en daarna David Kopp de zege naar hun hand te zetten. Greg Van Avermaet geraakte aan de rode vod tot op 25 meter van Kopp. Hij kreeg de kloof echter niet gedicht. Op dat moment ging Kurt-Asle Arvesen als een bolide over Van Avermaet en daarna over Kopp heen. Van Avermaet werd derde, Boonen achtste, De Volder negende, Scheirlinkx tiende.

Meer over de E3-prijs op onze blog De Bezemwagen

Vastgoed

Jobs in de regio