Topper PSV - Ajax afgelast

In de Nederlandse voetbalcompetitie is na de wedstrijd AZ-Feyenoord en VVV Venlo-FC Twente nu ook de topper tussen PSV Eindhoven en Ajax Amsterdam afgelast naar aanleiding van de aangekondigde acties van de Nederlandse politiebonden.

Belga

De rechtbank in Utrecht heeft zaterdag de politiebonden het groene licht gegeven zondag actie te voeren rond de wedstrijd PSV-Ajax. Dat betekent dat burgemeester Gerrit Braks van Eindhoven het duel verbiedt, omdat hij de veiligheid van supporters niet kan garanderen.

Ajax had een kort geding aangespannen om de acties en de afgelasting te voorkomen. De rechter oordeelde dat "de bonden in dit geval een recht hebben om te staken. Alleen in uitzonderingsgevallen mag dit grondrecht worden beperkt". De rechter heeft de belangen van de bonden zwaarder laten wegen dan die van Ajax.

De rechter noemt het "aannemelijk dat Ajax schade van enkele tonnen zal lijden" door de acties. Maar volgens de rechtbank is de schade voor de club niet onoverkomelijk. "Ook niet omdat het de tweede keer is dat Ajax dit seizoen wordt getroffen door een stakingsactie", aldus de rechter in zijn motivatie.