Manchester United blikt Liverpool in: 3-0

Manchester United, de leider in de Premier League, heeft op Old Trafford de topper tegen Liverpool gewonnen. Man U blikte the Reds, vierde in de stand, in met 3-0.

pirombouts

In de eerste helft kon Liverpool lange tijd gelijke tred houden met de thuisploeg. Liverpooldoelman Reina, die geen al te beste match speelde, kwam goed tussen op pogingen van Rooney en Ronaldo, maar had ook de hulp van de paal nodig. Iets na het halfuur miskeek de doelman van Liverpool zich op een voorzet van Rooney, Wes Brown kopte de 1-0 tegen de netten.

Vlak voor rust werd Liverpool tot tien herleid. Mascherano, die tot dan de enige kaart uit de match had geslikt, kreeg zijn tweede geel na een opstootje met Torres.

Toch was Liverpool na rust niet de mindere van Manchester United. Ronaldo en Rooney konden de kloof niet uitdiepen, aan de overkant dreigde zelfs met een schot van Gerrard.

Ferguson reageerde en bracht Nani en Téves voor Giggs en Anderson. Vijf minuten later was het raak: topschutter Cristiano Ronaldo maakte er 2-0 van. De ingevallen Nani maakte de klus twee minuten later helemaal af: 3-0, meteen ook de eindstand.