Zulte Waregem wint derby tegen Roeselare: 3-1

Nee hoor, geen betonvoetbal gisteravond in het Regenboogstadion, al had een plaatselijke sponsor van stortbeton voor de gelegenheid een... betonmolen aan de ingang geposteerd. Vrij bescheiden voetbal werd het niettemin in een derby dat mede dankzij Kevin Roelandts verdiend werd gewonnen door de thuisploeg die zo haar zevende plaats vasthoudt. Zulte Waregem won met 3-1 van Roeselare

bsouffreau

BR />

Roelandts en Dissa kregen twee identieke doelkansen in de eerste twintig minuten. Het verschil was dat Roelandts de strakke voorzet van Meert stevig tegen de touwen kopte, terwijl Dissa de doelrijpe bal van De Vleeschauwer vlak voor de voeten van de anders altijd verslagen De Vlieger knikte.

Zowel Meert als Roelandts kregen on-Roeselaars veel vrijheid bij die vroege doelfase. En dat overkwam ook D'Haemers en Leye net voor de pauze, knap weggestuurd door een bedrijvige Roelandts. D'Haemers haakte af en tikte door naar Leye die zijn tiende doelpunt van het seizoen binnentrapte.

Onthoud nog een knap afstandsschot van Van Nieuwenhuyze dat vlak naast de paal zoefde, en je hebt alle doelkansen van de eerste helft gehad. Een helft met ongewoon veel slechte passen aan beide kanten overigens. Het is maar dat Zulte Waregem toch nog wat acties op de mat legde, Roeselare er daarentegen helemaal niets van bakte. Al na 22 minuten wisselde Dirk Geeraerd een van zijn veteranen, Yves Vanderhaeghe, die bij druk van de tegenstander geen bal goed kon versturen. Vroeg na de pauze deed hij nog twee wissels waardoor Hermach en Akgül dan toch in de ploeg kwamen.

Dat verhoogde enigszins de bezoekende inzet, maar liet meteen ook ruimte voor scherpe counters. Zo kopte Dindeleux nipt voorlangs en knalde Leye die blijkbaar te veel tijd kreeg op weg naar doel, de bal over. Wie zoiets nalaat, speelt zichzelf in de problemen. Ook Zulte Waregem dat Dissa simpel zag tegenscoren, inlopend op een pass van Hermach.

Meer had Roeselare evenwel niet in huis, Vansteenbrugghe aan de overkant nog wel een knap vluchtschot dat net over de doellat keilde en dan was er in de toegevoegde tijd nog het definitieve verdict toen Leye een bal van D'Haemers inschoot, Sierens afweerde en Kevin Roelandts afmaakte.

Eddy SOETAERT

Toeschouwers: 5.800 Scheidsrechter: Laurent Colemonts ZULTE WAREGEM: De Vlieger, Van Zundert, D'Haene, Dindeleux, Reina, D'Haemers, Van Nieuwenhuyze, Verschuere (46' Vansteenbrugghe), Meert, Roelandts, Leye ROESELARE: Sierens, Van Loo, Mirvic, Covic (56' Akgül), Thompson (54' Lutin), De Vleeschauwer, Smits, Tanghe, Vanderhaeghe (22' Hermach), Kpaka, Dissa Doelpunten: 12' Roelandts 1-0, 44' Leye 2-0, 69' Dissa 2-1, 91' Roelandts 3-1 Gele kaarten: Thompson, Van Loo

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL