KV Mechelen laat Dender sterretjes zien: 0-3

KV Mechelen heeft een goede zaak gedaan in de strijd voor het behoud. De Mechelaars waren voortdurend baas tegen Dender en zagen dat overwicht beloond met drie doelpunten.

Beide ploegen vlogen er vanaf de eerste minuut in, maar Imschoot en Barbé kenden geen succes. Dender ontsnapte na tien minuten toen Derijck Nong aan het truitje trok in de zestien, maar scheidsrechter Verbist gaf voordeel en Berthelin redde de knal van Nong. Even later was het wel raak. Vleminckx dook na een vrijschop voor Berthelin op, was sneller op de bal en deponeerde het leer in de lege doelmond.

Dender probeerde de bakens te verzetten, maar het uitvallen van Sylla net voor de match noopte Boskamp om de vertrouwde 4-3-3 te ruilen voor een 4-4-2, maar die ingreep kende weinig succes. Al was Deflandre wel dichtbij de gelijkmaker, maar Renard haalde zijn vluchtschot uit de winkelhaak. Mechelen was baas en de kopbal van Geudens voor de 0-2 spatte uiteen tegen de paal.

KV nam afstand na rust. Een vrijschop van Imschoot ging eerst nog tegen de paal, maar het was slechts uitstel. Een kwartier voor tijd viel de beslissing: Mellemans kopte een vrijschop voorbij Berthelin. Smaakmaker Nong zette de 0-3 op het bord. Dender bracht op het uur nog Sylla in als joker, maar ook hij kreeg de Dender-machine niet aan het draaien.

LVdB

Scheidsrechter: Johan Verbist.

bsouffreau

BR />

Toeschouwers:

5600.

DENDER:

Berthelin, Deflandre, De Rijck, Neva, Filipovic, Sanchez, Barbé, Vanderbiest, De Petter, Munyaneza, Zewlakow.

KV MECHELEN:

Renard, Ivens, Mellemans, Van Hoevelen, Geudens, Asare, Imschoot, Persoons, Dunkovic, Vleminckx, Nong.

Doelpunten:

13' Vleminckx 0-1, 76' Mellemans 0-2, Nong 0-3.

Vervangingen:

29' Filipovic door Oumouri, 57' Neva door Gerets, 58' Vanderbiest door Sylla, 74' Dunkovic door Iddi, 84' Imschoot door Van Goethem, 88' Persoons door Biset.

Gele kaarten:

Barbé, Vanderbiest, Oumouri, Neva.

Rode kaarten:

geen.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL