Anderlecht smeert Roeselare forfaitcijfers aan en is derde

Anderlecht is er zondagavond met brio in geslaagd om naar de derde plaats in het klassement te klimmen. Roeselare was het slachtoffer van dienst. Paars-wit won met 5-0 van de West-Vlamingen.

pirombouts

Roeselare moest in het begin van de partij niet onderdoen voor de thuisploeg, maar na tien minuten zette Anderlecht toch een prachtige aanval op. Boussoufa en Hassan brachten Pieroni in stelling, maar die miste. Vijf minuten later was het wél raak: Hassan maakte er - op voorzet van Pieroni - 1-0 van.

Roeselare reageerde meteen, maar Tanghe prikte naast. Meteen daarop lukte Boussoufa de 2-0 en leek de match al gespeeld na ruim een kwartier. De Vleeschauwer dreigde wel nog tot twee keer toe, maar reservedoelman Schollen kende weinig problemen. Het was opnieuw Anderlecht dat nog voor rust de 3-0 op het bord zette. Biglia lukte zijn eerste veldgoal voor paars-wit.

Anderlecht controleerde de tweede helft en brak nog enkele keren gevaarlijk uit. Een lange bal belandde bij Juhasz die Pieroni bediende. De spits van Anderlecht maakte er 4-0 van. Farao Hassan viel een applausvervanging te beurt. Nicolas Frutos maakte voor het eerst sinds lang weer zijn opwachting, hij bediende Pieroni voor de 5-0.

In de stand komt Anderlecht nu naast Cercle Brugge op de derde plaats, op vijf punten van Club Brugge. Woensdag wacht paars-wit de eerste halve finale in de beker van België tegen Germinal Beerschot.

Scheidsrechter: Flament. ANDERLECHT: Schollen, Gillet, Juhasz, De Man, Deschacht, Van Damme (58' Goor), Biglia, Hassan (70' Jakovenko, 76' Frutos), Pieroni, Vlcek, Boussoufa. ROESELARE: Sierens, Vaesen (84' Akgül), Mirvic (81' Kalulika), Smits, El Araichi (71' Felipe), De Vleeschauwer, Oliseh, Vanderhaeghe, Thompson, Tanghe, Dissa. Doelpunten: 14' Hassan 1-0, 17' Boussoufa 2-0, 36' Biglia 3-0, 54' Pieroni 4-0, 87' Pieroni 5-0. Gele kaarten: Mirvic, Pieroni.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL