Fellaini en Van Damme onzeker voor interland tegen Marokko

Maandag bliezen de 21 opgeroepen Rode Duivels verzamelen in het Nationaal Voetbalcentrum Euro 2000 in Tubeke. Ze startten er met hun voorbereiding op de oefeninterland van woensdag in het Koning Boudewijnstadion tegen Marokko (20u45).

Belga

Omwille van het slechte weer speelden de Belgen op het indoorveld van het oefencomplex in Tubeke. Enkel de drie doelmannen trainden buiten. Het werd een lichte training voor de spelers die zondag nog in actie kwamen (Thomas Vermaelen, Guillaume Gillet, Jan Vertonghen, Axel Witsel, Luigi Pieroni). Jelle Van Damme en Marouane Fellaini trainden niet.

"Onze medische staff en die van beide clubs zullen allebei geraadpleegd worden voor de uiteindelijke beslissing. We nemen in ieder geval geen enkel risico", verklaarde bondscoach René Vandereycken. "Ze kampen echter met lichte blessures, zelfs al heeft Fellaini last op verschillende plaatsen (knie en voet). We zien wel of ze dinsdag kunnen trainen. Als het niet nodig is, zal ik echter geen beroep doen op hen. Het hangt ervan af. Het is mogelijk dat ze aan de aftrap komen zonder dat ze getraind hebben. We zitten in een week waarin internationale wedstrijden gespeeld worden, niet in een week waarin vermoeide spelers kunnen recupereren. Ik heb dat trouwens niet beslist...", aldus Vandereycken.

"Ik ben een beetje verzwakt, maar wil wel spelen", verzekerde Fellaini. "Voor mij is het raar, want voor hetzelfde geld stond ik in het kamp van de tegenstander. Ik draag het truitje van het team dat me dat eerst heeft aangeboden. Ik zal mijn oorsprong nooit verloochenen, en ik zal mijn club ook nooit voortrekken ten koste van de nationale ploeg. In mijn ogen zijn beide clubs even belangrijk. Ik hoop alvast dat ik dinsdag kan trainen en woensdag kan spelen, als dat geen risico's inhoudt uiteraard", stelde de middenvelder van de Rouches.

Resultaat belangrijk, maar niet prioritair

De wedstrijd tegen Marokko wordt als belangrijk beschouwd, omdat het duel een nieuwe start betekent voor de Rode Duivels na hun mislukte campagne in de EK-voorronde.

"Het resultaat is belangrijk, maar niet van levensbelang", stelde Vandereycken. "Jullie hebben gezien dat we de bal op het synthetisch veld snel lieten rondgaan. Dat is uiteraard makkelijker in zaal dan in het Koning Boudewijnstadion, maar ik hoop dat dat daar ook lukt. Het wordt overigens een van de sleutels tegen een snelle en technisch sterke tegenstander zoals Marokko. Het wordt een interessant duel. Het is nog te vroeg om van een type-elftal te spreken dat aan de WK-kwalificaties gaat beginnen, maar het is duidelijk dat ik verschillende zaken ga uitproberen in de eerste en de tweede helft. De scheidsrechter moet echter niet meer dan zes wissels toestaan", besloot de bondscoach.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL