Kompany: "Marokko moet nieuwe start worden"

Woensdag nemen de Rode Duivels het in een oefeninterland in het Koning Boudewijnstadion op tegen Marokko. Voor de Belgen is het duel een nieuwe start na hun mislukte campagne in de EK-voorronde.

Belga

"Het is zeker dat er zaken moeten veranderen", verklaarde Vincent Kompany maandag op het oefencomplex in Tubeke. "Ik zeg niet dat de wedstrijd tegen Marokko een levensbelangrijk duel is, maar het moet wel een nieuwe start worden, en daarom wil ik absoluut spelen. Het is duidelijk dat iedereen andere doelstellingen heeft op dit moment van het seizoen, maar daarom moeten we niet minachtend doen over het duel van woensdag", blikte Kompany vooruit.

"Het wordt in ieder geval niet makkelijk tegen een van de beste Afrikaanse elftallen. We krijgen de mogelijkheid om dankzij een goed organisatie een positief resultaat neer te zetten. Maar we hebben ook creativiteit nodig, en we moeten ons spel kunnen opleggen en ons niet aanpassen aan dat van de tegenstander. Ik weet dat het maar een oefenduel is, maar ik hoop toch dat het toch het begin van een nieuw tijdperk wordt", stelde de ex-verdediger van Anderlecht.

Volgens de voormalige Gouden Schoen moeten er enkele zaken veranderen. "Eerst en vooral de resultaten", lachte Kompany. "Onze spelstijl moet evolueren, we moeten meer maturiteit uitstralen en onder alle omstandigheden georganiseerd kunnen blijven. Zo kan de tegenstander niet profiteren van onze kleine foutjes. We moeten lessen trekken uit het verleden. We hebben nood aan een constante lijn. Iedereen kent mekaar nu beter en we zijn niet meer zo jong. Hopelijk helpt dat om meer regelmaat in ons spel te brengen", besloot de verdediger van het Duitse Hamburg.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL