Talenfeest viert 31ste editie

Print
Het Animatiecentrum voor Talen organiseert de 31ste editie van het Talenfeest op 18, 19 en 21 april. Duizenden leerlingen uit lagere en middelbare scholen vanuit alle hoeken van het land zijn welkom.

De bezoekers krijgen een rondleiding in de gebouwen van het federaal parlement, het parlement van de Franse gemeenschap en het Vlaams parlement. Daarnaast openen verschillende culturele hotspots rond het Warandepark in Brussel hun deuren voor het feest.

Dit jaar promoten de organisatoren taal als "zacht wapen tegen onverdraagzaamheid". Dat is de boodschap die ze het publiek willen meegeven op het evenement.

Op de schooldagen 18 en 21 april krijgen de leerlingen uit de drie gewesten een gevarieerd programma aangeboden met meer dan vijftig interactieve workshops en twintig vreemde talen.

Op het programma staan onder meer groeten in het Japans, Bulgaarse dansen, Chinese kalligrafie, circus, karaoke en theater. "Intracommunautair" en "multicultureel" zijn de twee sleutelwoorden van het evenement. Op zaterdag 19 april opent het federaal parlement uitzonderlijk zijn deuren voor het grote publiek. In de ochtend organiseert het Animatiecentrum voor Talen een platform waar de docenten van de drie gemeenschappen elkaar kunnen ontmoeten.

In de namiddag is iedereen uitgenodigd voor een bezoek aan de Kamer en de Senaat. De bezoekers kunnen ook deelnemen aan een meertalig spel en een 30-tal ateliers van twintig talen.

De toegang is gratis. Inschrijven kan op www.fetedeslangues.bewww.fetedeslangues.be.

.

Nu in het nieuws