Peking Express mag Cuba niet in

Peking Express mag Cuba niet in

Peking Express mag Cuba niet in

Print
Het programma Peking Express mag Cuba niet in. Het realityprogramma kreeg enkele dagen voor de opnames te horen dat de Cubaanse overheid de toestemming had ingetrokken om naar het land te gaan.

Het is de eerste keer dat het programma de toegang tot een land wordt ontzegd. In Peking Express, dat dit jaar de Revolutieroute heet, racen acht koppels uit Nederland en België tegen elkaar door Mexico, Nicaragua en Venezuela. Art Rooijakkers en Roos van Acker presenteren het programma.

Geen invloed op programmering

Dat het programma Peking Express Cuba niet in mocht, heeft geen invloed op het programmaschema van het realityprogramma. Dat zegt VT4-woordvoerder Kristof Demasure. De programmamakers kozen voor een alternatieve route en alle afleveringen zijn ondertussen ingeblikt.

De programmamakers kregen enkele dagen voor de opnames te horen dat de Cubaanse overheid de toestemming had ingetrokken om naar het land te gaan, liet Net5 maandag weten.

In Peking Express, dat dit jaar de Revolutieroute heet, racen acht koppels uit Nederland en België tegen elkaar door Mexico, Nicaragua en Venezuela. Roos van Acker en Art Rooijakkers presenteren het programma.

We hebben de route aangepast, legt Demasure uit. Normaal gezien hield de Revolutieroute halt in Mexico, Nicaragua, Venezuela en Cuba. "Toen we hoorden dat we Cuba niet in mochten, hebben we het noodgedwongen uit onze route geschrapt."

Alle afleveringen zijn ondertussen ingeblikt en de productieploeg is al terug, aldus Demasure. Maandagavond is op VT4 de vijfde aflevering, die normaal gezien had moeten doorgaan in Cuba, te zien. De Revolutiereeks telt dertien afleveringen.

.

Nu in het nieuws