Vijf sterke nominaties voor het Beste Non-Fictie Boek 2007

Print
De shortlist van de ABN AMRO Bank Prijs voor het Beste Non-Fictie Boek 2007 is gekend.
BR /> Volgende vijf werken en auteurs werden genomineerd en maken kans om op woensdag 7 mei deze onderscheiding in de wacht te slepen: Arm Wallonië van Pascal Verbeken, Belgicum van Stephan Vanfleteren en David Van Reybrouck, Congo van Guy Vanthemsche, De weg naar Mekka van Jan Leyers en Het leven, niets dan het leven van Joris van Parys. De winnaar ontvangt een oorkonde en 12.500 euro. De publieksprijs is goed voor 2.500 euro.

“De jury heeft haar eerste moeilijke opdracht volbracht: uit een kwaliteitsvolle en zeer diverse longlist vijf titels selecteren die kans maken op de titel van het beste non-fictie boek 2007 in Vlaanderen. Wij zijn verheugd dat diverse genres vertegenwoordigd zijn in de shortlist. In 2007 zijn werkelijk tal van prachtige boeken in de categorie non-fictie verschenen,” aldus juryvoorzitter Peter Frans Anthonissen.

Nominaties voor de ABN AMRO Bank Prijs voor het Beste Non-Fictie Boek 2007:
Arm Wallonië. Een reis door het beloofde land – Pascal Verbeken (Meulenhoff/Manteau).
Belgicum – Stephan Vanfleteren, David Van Reybrouck (Lannoo)
Congo. De impact van de kolonie op België – Guy Vanthemsche (Lannoo)
De weg naar Mekka – Jan Leyers (Van Halewyck)
Het leven, niets dan het leven. Cyriel Buysse & zijn tijd – Joris van Parys (Houtekiet)

Deze titels dingen meteen mee naar de ABN AMRO Bank Publieksprijs voor het Beste Non-Fictie Boek 2007, waarvoor iedereen vanaf vandaag zijn stem kan uitbrengen via www.abnamrobankprijs.be. Iedereen die stemt, maakt kans om een jaar lang elke week een boek naar keuze te winnen. De winnaar van de ABN AMRO Bank Publieksprijs ontvangt een oorkonde en 2.500 euro.
De officiële prijsuitreikingceremonie vindt plaats in Antwerpen op woensdag 7 mei. Kris Peeters, Minister-President van de Vlaamse Regering, zal de prijs uitreiken. Gastvrouw van de avond is opnieuw Friedl’Lesage.
“Dankzij de ABN AMRO Bank Prijs wordt de zeer diverse waaier aan Nederlandstalige non-fictie boeken en hun auteurs elk jaar in de verf gezet en krijgen ze de aandacht die ze verdienen,” aldus Paul Lembrechts, Executive Vice President van ABN AMRO Private Banking België.
MEEST RECENT