N-VA ontstemd over uitspraken Reynders

De N-VA is boos op vicepremier Didier Reynders omdat die een grote staatshervorming op de lange baan wil schuiven. Dat meldt de VRT-nieuwsredactie maandag. N-VA-voorzitter Bart De Wever ziet alleen maar onwil en kwade trouw bij de MR, maar hij is niet van plan de samenwerking met CD&V te laten opblazen.

Belga

Reynders stelde zondag in het RTBF-programma Mise au Point dat we nog drie jaar tijd hebben voor een grote staatshervorming. Volgens De Wever zijn de Franstaligen al maanden bezig met een spelletje om de Vlamingen uit te roken en alles uit te stellen. "En nu ze een akkoord hebben gesloten om tegen juli de zaken te regelen, wat toch zwart op wit staat, beginnen ze dat al in twijfel te trekken de dag na de regeerverklaring."

De Wever zegt dat hij de regering toch een kans gegeven heeft omdat er geen alternatief is. Volgens hem ligt het er vingerdik op dat het om een provocatie gaat om het kartel CD&V/N-VA uit elkaar te spelen.

Aan Franstalige kant heeft men dat vanaf de eerste dag geprobeerd en is men dat blijven proberen, zegt De Wever.

"En dus tegen deze zomer denk ik dat men dat finaal opnieuw zal proberen. Maar misschien ben ik te pessimistisch, ik hoop het. We zullen alleszins er alles aan doen om het niet zover te laten komen", besluit hij.