'Uitspraken Reynders gaan in tegen gemaakte afspraken'

CD&V herhaalt dat er tegen half juli een stevig akkoord moet zijn over een tweede pakket van de staatshervorming. Daarmee reageert de partij op de uitspraken van vicepremier Didier Reynders dat er nog drie jaar de tijd is om te praten over een grote staatshervorming. Dat meldt de VRT-nieuwsredactie.

Belga

Voor Reynders kan er tegen de zomer alleen gepraat worden over een verdere regionalisering van de arbeidsmarkt. Maar dat gaat in tegen de gemaakte afspraken, zegt CD&V.

"Gisteren werd de indruk gewekt dat er geen duidelijkheid is over de timing van de staatshervorming. Die timing is nochtans erg duidelijk vastgelegd en bevestigd in het regeerakkoord", zeggen de christendemocraten. "Het regeerakkoord verwijst uitdrukkelijk naar de Bijzondere Wet die in de Senaat is ingediend, waarin de thema's voor het tweede luik van de staatshervorming werden vastgelegd", verduidelijkt Wouter Beke, CD&V-voorzitter ad interim.

"Die Bijzondere Wet heeft het niet alleen over arbeidsmarktbeleid, maar ook over onder meer gezondheidszorg, gezin en fiscale autonomie. Er is afgesproken dat ook daarover onderhandeld zal worden."

CD&V zal waken over de correcte uitvoering van het regeerakkoord in al zijn onderdelen en verwacht van zijn coalitiepartners hetzelfde, klinkt het nog.