'Bin Laden' Poll Peters verhoord door politie

'Bin Laden' Poll Peters verhoord door politie

'Bin Laden' Poll Peters verhoord door politie

Print
“De STVV-bank leek wel op Al Qaeda.” Die uitspraak deed Trond Sollied vrijdag op de persconferentie, toen hem gevraagd werd wat er allemaal gebeurde in de tumultueuze slotfase van Gent-STVV.

“Bin Laden” in kwestie was volgens het Buffalo-kamp keeperstrainer Poll Peters, nochtans altijd de rust zelve. Men beweerde bij de thuisaanhang dat Peters een steward een oplawaai verkocht had.

Peters zelf reageert: “Alles begon bij het vieren van ons derde doelpunt. In volle euforie vlogen wij de zijkant van het veld op. Okee, wij weten dat dat niet mag. Het was fout, maar de ontlading was bijzonder groot. Begrijpelijk, of niet soms? Toen ik enkele meters vooruitliep, voelde ik een gemene klap in mijn zij. Ik raakte uit evenwicht en was verontwaardigd, toen ik zag dat het die witte steward was die me aanviel. Ik begreep niet wat die man daar deed. Het is zijn taak niet om op eigen houtje iemand te lijf te gaan. Als hij van ons afgebleven was, hadden wij tien seconden gevierd en was alles ongetwijfeld weer rustig geworden. Nu raakte de hele bank erbij betrokken.

Politie

Mogelijk krijgt dit verhaal nog een staartje. “Uiteindelijk werd ik door de federale politie meegenomen. Ik heb een verklaring afgelegd en ik heb klacht ingediend tegen die twee stewards. De verklaringen gaan nu naar het parket. Wij Al Qaeda? Kom nu, dit kan zomaar niet.”

Stadionverbod

Tegen Poll Peters werd een procesverbaal opgesteld wegens het toedienen van slagen en verwondingen. Hij riskeert een stadionverbod van één jaar.
MEEST RECENT